Hogyan takarítsunk meg több vizet?

Minden kertnek, gyepnek, virágágyásnak szüksége van vízre a fejlődéséhez. Azonban az már teljesen más kérdés, hogyan öntözze hatékonyan kertjét környezetbarát módon. Szerencsére számos módja van annak, hogy zöld területe élettel teli maradjon, miközben sok vizet takarít meg. Íme a legfontosabb tippjeink arra, hogyan lehet minden cseppre figyelni.

Gyűjtsük össze az esővizet

Tudta, hogy a növények és a fű imádja az esővizet? Az esővíz természetesebb, mint a csapvíz, így tökéletes bármilyen kert vagy gyep öntözéséhez. Csak egy esőgyűjtő hordóra és egy kis türelemre van szüksége. Végtére is az időjárás meglehetősen kiszámíthatatlan lehet. Mi a legjobb az esővíz összegyűjtésében? Nem kell azonnal felhasználnia az összes vizet, ezért mindig lesz egy kis tartalék a szárazabb napokra.

Gyűjtsük össze az esővizet

Tudja meg mikor kell öntözni

Az időzítés a legfontosabb, ami a kert öntözését illeti. Bár jó ötlet lehet egy napsütéses délután öntözni a kertjét, azonban ekkor a víz gyorsabban elpárolog a napon, így a növények és a gyep szomjas marad. Valójában az öntözés legjobb időszaka reggel 6 és 10 óra között van. Alternatív megoldásként este is locsolhatja kertjét. Esőztetőkkel és egy időzítővel automatikusan és gond nélkül öntözheti a kertet, így egy gonddal kevesebb lesz a perzselő nyári napokon.

Tudjon meg többet az időzítőkről
Tudja meg mikor kell öntözni

Térjen vissza a gyökerekhez

Kertészkedésének kulcsa az Ön által használt locsolástechnika. Egyes növények a permetező öntözést részesítik előnyben más módszerekkel szemben, ami önmagában víztakarékos. Íme egy egyszerű öntözési tanács az összes növény esetében: amikor gondozza a kertjét, győződjön meg arról, hogy a talajt és a növények gyökereit öntözi levelük helyett. Ezen kívül, a minőségi öntözőrúd a kert legnehezebben elérhető területeinek öntözésében is segít.

Ismerje meg az öntözőrudakat
Térjen vissza a gyökerekhez

Engedje, hogy az esőztetők végezzék dolgukat

Az élet mozgalmas lehet, kerttel vagy pázsittal vagy anélkül. Ezért általában jó ötlet néhány kiváló minőségű esőztetőbe és időzítőbe fektetni. A Fiskars esőztetők hatékonyak, könnyen telepíthetőek és teljesen automatikusak, ha időzítővel párosítjuk. Sőt, öntözőberendezésekkel mind a virágágyásokat, mind a gyepet öntözheti, függetlenül attól, hogy mekkora területet kell lefednie.

Víztakarékos esőztetőnket
Engedje, hogy az esőztetők végezzék dolgukat

Ellenőrizze a víz szivárgását

A szivárgó kerti locsolótömlő vagy öntözőrendszer sok vizet pazarolhat el, ami nem kedvez sem a környezetnek, sem a pénztárcájának. Javítson ki minden szivárgó locsolótömlőt a Fiskars tömlőtoldójával, vagy állítsa meg a vízszivárgást azáltal, hogy stabil, jó minőségű kerti locsolótömlőkbe és csatlakozókba fektet, amelyek tartós használatra lettek tervezve.

Csatlakozó és locsolótömlő
Ellenőrizze a víz szivárgását

Testreszabhatja saját öntözőeszközeit

Szomjasabb a személyre szabottabb lehetőségek után? Ne keressen tovább, ismerje meg az új, innovatív moduláris öntözési kínálatunkat. Ezek az élvonalbeli öntözőelemek lehetővé teszik a tökéletes öntözőrendszer kialakítását és végtelen kombinációk létrehozását a különböző öntözőfejek, markolatok és öntözőrudak segítségével. Ahelyett, hogy több öntözési eszközt vásárolna különböző célokra, ezen megoldás választásakor minden szükséges elem bármikor azonnal kéznél lesz.

Testreszabhatja saját öntözőeszközeit

Válassza ki az éghajlatának megfelelő növényeket

Egy kis stratégiai gondolkodás messzire visz. Amikor a kertjébe vásárol, tegye fel azt a kérdést önmagának, hogy a palántái valóban megfelelnek-e az éghajlati viszonyoknak. Ez az egyszerű eszmefuttatás sok gondtól szabadíthatja meg - egyben rengeteg vizet is spórol - különösen, ha száraz éghajlaton él.

Válassza ki az éghajlatának megfelelő növényeket
Vissza a