X fejszecsalád és Norden fejsze garancia

4. GENERÁCIÓS FISKARS X-SZÉRIÁS FEJSZÉK ÉS NORDEN FEJSZÉK FEJSZÉKRE VONATKOZÓ KORLÁTOZOTT NEMZETKÖZI GARANCIA

 

Általános garanciális rendelkezések 

A *4. generációs Fiskars X-szériás fejszéi és Norden fejszéi csúcstechnológiás gyártási eljárásokkal, kiváló minőségű anyagokból készültek. Termékeinket gondosan teszteljük, azok kiválóan teljesítenek a tervezett felhasználási tevékenységekhez és környezetben. Esetenként azonban – függetlenül attól, mennyire vagyunk gondosak – előfordulhatnak hibák a gyártási folyamatban. A lehető legtökéletesebb felhasználási élmény érdekében cégünk huszonöt (25) éves, anyag- és gyártási hibákra vonatkozó korlátozott nemzetközi garanciát nyújt a 4. generációs Fiskars X-szériás fejszékre és Norden fejszékre.

A huszonöt (25) éves garanciális időszak az eredeti kiskereskedelmi beszerzés napján kezdődik. Ez a garancia kizárólag az Európai Unió, Svájc, Norvégia, Ausztrália, Új-Zéland, Oroszország, Ukrajna, Törökország és Kazahsztán területére érvényes. A garancia érvényesítéséhez a termék vásárlástól számított harminc (30) napon belül végrehajtott internetes regisztrációja szükséges.

Ez a garancia a viszonteladó által biztosított garanciák kiegészítéseként értelmezendő, azokra nincs hatással, illetve nem korlátoz és nem helyettesít semmilyen olyan garanciát, amelyre a fogyasztó a nemzeti jogszabályok alapján jogosult.

Garancia alóli kivételek és korlátozások

A garancia nem vonatkozik az alábbi esetekre:

 • a termékeket kereskedelmi, professzionális vagy bérbeadási célokra használják;
 • a termékeken olyan javítási/módosítási műveleteket végeztek, vagy próbáltak végezni, amelyeket a Fiskars nem hagyott jóvá.

A garancia nem vonatkozik az alábbiaknak tulajdonítható, vagy az azokból eredő hibákra és károsodásokra:

 • szokásos kopás és elhasználódás (mint pl. karcolások és kopások);
 • a termék vizuális megjelenésének esetleges változásai, amennyiben azok nem érintik a termék használhatóságát;
 • helytelen használat, durva kezelés, gondatlanság vagy baleset, pl. ütés, csapódás, leejtés vagy összezúzás;
 • tervezett vagy ajánlott felhasználással ellentétes használat;
 • extrém hőmérsékletek (pl. hősugárzás, láng, vagy folyamatos +40°C feletti -30°C alatti hőmérséklet);
 • megfelelő gondoskodás (pl. használat utáni tisztítás, az időjárás és a közvetlen napsugárzás hatásainak megelőzését célzó tárolás) elmulasztása;
 • nem megfelelő vagy nem elegendő mértékű gondoskodás és tárolás, amely pl. rozsdásodással, elszíneződéssel jár;
 • helytelen tisztítási módszerek vagy tisztítószerek (pl. savak, oldószerek) alkalmazása;
 • kifejezetten agresszív vagy maró hatású légkörnek való kitettség (pl. tengeri vagy ipari környezet; vízzel, vegyi anyagokkal, hamuval, ragasztóanyaggal vagy porral való folyamatos érintkezés).

Garanciális szerviz igénybevétele

A garanciális igénybejelentést írásban, a hibás termékkel együtt kell benyújtani a legközelebbi Fiskars ügyfélszolgálaton a garanciális időszak alatt, harminc (30) napon belül azt követően, hogy a hibát felfedezték, ill. fel kellett hogy fedezzék. A kérelemben fel kell tüntetni a tulajdonos nevét, címét és telefonszámát, a vásárlás dátumát, a hiba jellegét és azt a dátumot, amikor a hibát először felfedezték.

A garanciális igény elfogadásáról a Fiskars kizárólagos belátása szerint dönt. Az igény elfogadása esetén a terméket a Fiskars kizárólagos belátása alapján megjavítják vagy hasonló termékre cserélik. Amennyiben a forgalomból már kivont termékről van szó, a hibás terméket olyan termékre cserélik, amely a aktuális választékból az eredetihez leginkább hasonlít. A termék cseréje vagy javítása nem jelenti az eredeti garanciális időszak meghosszabbítását.

Felelősség korlátozása

A Fiskars az alkalmazandó törvények által megengedett maximális mértékben semmilyen körülmények között sem tehető felelőssé semmilyen véletlenszerű, közvetett, különleges vagy következményes kárért, sem berendezés károsodásáért, hasznosíthatóságának elmaradásáért, elmaradt haszonért, termeléskiesésért, funkcionalitás kieséséért, elmaradt üzletért, szerződésekért, eladásokért, bevételekért vagy várható megtakarítások elmaradásáért, megemelkedett költségekért vagy kiadásokért, vagy a garanciális szerviz késedelmes teljesítéséért vagy elmaradásáért.

Szavatos

Fiskars Finland Oy Ab
Hämeentie 135 A, PL 130
00561 Helsinki
Finnország

*A 4. generációs Fiskars X-szériás fejsze a fejsze hátulján feltüntetett 13 számjegyű gyártási számáról ismerhető fel. A gyártási szám első betűje után az alábbi kombinációk valamelyike látható: AA, AB, AC, AD, AE, AF, AG, AH, AI
Pl. az alábbi gyártási szám az „AD” kombinációt tartalmazza, ez igazolja, hogy 4. generációs Fiskars X-szériás fejszéről van szó: EADL6234234237