A Fiskars Csoport visszahívja a 2020. június 20-án gyártott Fiskars Functional Form ™ kanalakat szilikon széllel.

A Fiskars Csoport beazonosította, hogy a Fiskars Functional Form ™ kanál egy része PAA-t (primer aromás aminokat) tartalmazhat az elfogadható határérték felett. Mivel ez élelmiszerrel érintkező termék, így potenciális egészségügyi kockázatot jelenthet.

A következő termék azonnali visszahívását kezdeményezzük:

Termékleírás: Fiskars Functional Form ™ kanál szilikon széllel
Termék kód: 1027299
Tételszám: 200620
EAN-kód: 6424002009665

Az adott tétel – 2020. június 20-án gyártott – a csomagolás hátoldalán, a vonalkód felett található tételszám alapján azonosítható be, vagy a kanál hátoldalán. Minden ilyen jelölésű terméket vegyenek le a polcokról.

2020. júliusában visszahívtuk ugyanennek a terméknek egy korlátozott tételét, amelyet 2019 decemberében gyártottak. Nagy figyelmet fordítunk a termékek minőségére, és július óta alaposan kivizsgáltuk a kérdéses termék gyártási folyamatát. Júliustól kezdve számos fejlesztést vezettünk be gyártási folyamatunk ellenőrzési pontjaiba annak biztosítására, hogy a probléma ne ismétlődhessen meg. Ezen kívül megnöveltük a tesztelés mennyiségét is. A jelen visszahívás alá tartozó tételt az előző visszahívás beazonosítása és a gyártási folyamat fejlesztése előtt gyártották.

A közlemény nem érinti az ettől eltérő időszakban előállított Functional Form ™ kanalakat és a Functional Form termékcsalád bármely más elemét. Annak érdekében, hogy az esetet a lehető legalaposabban kivizsgálhassuk, ideiglenesen rendelés stopot vezettünk be a Fiskars Functional Form kiegészítők szilikont tartalmazó termékeire vonatkozóan.

Ha megvásárolta a fent leírt terméket, kérjük, küldje vissza azt az üzletbe, visszatérítjük az árát, vagy kicseréljük egy ugyanolyan termékre, amelyet egy másik időszakban gyártottak.

Functional form spoon

Hogyan tudja beazonosítani a tételszámot: 

Az adott tételszám a csomagolás hátoldalán, a vonalkód felett található.

Ha már eldobta a csomagolást, a kanál hátoldalán talál egy nyomatot.

Ha a nyíl a 6-os számra mutat és 2 és 0 számok kerültek nyomtatásra a nyíl két oldalán, akkor a kanál a kérdéses tételből származik.

Elnézést kérünk minden esetleges kellemetlenségért. A biztonság a Fiskarsnál elsődleges prioritás.
Termékeinket fejlett műszaki technológiával és korszerű anyagok felhasználásával készítjük. Folyamatosan teszteljük termékeinket, hogy megbizonyosodjunk arról, tökéletesen megfelelnek az eredeti célnak, amiért létrehoztuk azokat. Nagyon komolyan vesszük ezt az esetet, és július óta különös figyelmet fordítunk a szóban forgó termék gyártási folyamatára.
Folyamatosan arra törekszünk, hogy megfeleljünk ügyfeleink és fogyasztóink elvárásainak a legmagasabb minőségű termékek biztosítása terén, és minden szükséges lépést megteszünk annak érdekében, hogy megfeleljünk ezeknek az igényeknek.

További kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal:

Fiskars Group
Fiskars Polska Sp. z.o.o. Magyarországi Fióktelepe
H-1117 Budapest, Fehérvári út 50-52.
Telefon: +36 1 453 0945; Fax: +36 1 453 2375
E-mail: fiskars.hungary@fiskars.com
Elérhetőség: munkanapokon 8.30 és 17.00 között

Kérdések & Válaszok

1. Miért hívja vissza a Fiskars a Functional Form™ szilikon szélű kanalait?

Azonnali hatállyal visszahívjuk a Functional Form™ kanalaink közül azokat, amelyek tételszáma 200620. Beazonosítottuk, hogy a kanál egy része PAA-t (primer aromás aminokat) tartalmazhat az elfogadható határérték felett. Mivel ez élelmiszerrel érintkező termék, így potenciális egészségügyi kockázatot jelenthet.

Az adott tétel – 2020. június 20-án gyártott – a csomagolás hátoldalán, a vonalkód felett található tételszám alapján azonosítható be, vagy a kanál hátoldalán. Minden ilyen jelölésű terméket vegyenek le a polcokról. Az eset nem érinti az ettől eltérő időszakban előállított Functional Form ™ kanalakat és a Functional Form termékcsalád bármely más elemét.

2. Hogyan gondoskodik a Fiskars arról, hogy a vásárlók ne használják ezt a terméket?

A termékre rendelési stopot vezettünk be. Jelenleg vizsgáljuk a probléma okát és további teszteket végzünk a kérdéses terméket illetően. A termék szállítását a probléma megoldásáig leállítottuk.

Tájékoztattuk nagykereskedelmi partnereinket és az egyes webáruházak ügyfeleit az esetről. Azt tanácsoltuk nagykereskedelmi partnereinknek, hogy minden, adott tételszámú terméket távolítsanak el a polcokról és értesítsék Fiskars területi képviselőiket, hogy ellenőrizzék a készleteiket. Partnereinket megkértük, hogy helyezzenek el az üzleteikben olyan felhívást, amelyben kérik a vásárlókat, hogy ha megvásárolta a fent leírt terméket, küldje vissza azt az üzletbe, visszatérítjük az árát, vagy kicseréljük egy ugyanolyan termékre, amelyet egy másik időszakban gyártottak.

3. Veszélyt jelent-e a fogyasztó számára, ha használja a terméket? Milyen egészségügyi kockázattal jár?

Rövid távú használat esetén a kockázat minimális, ezért is hívjuk vissza ezt a terméket biztonságos időn belül. Hosszú ideig tartó használat esetén nem zárhatjuk ki az egészségügyi kockázat lehetőségét. Gyors reagálással minden óvintézkedést megteszünk ennek a hosszú távú kockázatnak a kiküszöbölésére, így visszahívtuk a terméket.

4. A többi Functional Form termék használata biztonságos?

A biztonság a Fiskarsnál elsődleges prioritás. Termékeinket fejlett műszaki technológiával és korszerű anyagok felhasználásával készítjük. Folyamatosan teszteljük termékeinket, hogy megbizonyosodjunk arról, tökéletesen megfelelnek az eredeti célnak, amiért létrehoztuk azokat.

Visszahívjuk a 200620 tételszámú Fiskars Functional Form™ kanalakat, szilikon széllel (1027299). Az eset nem vonatkozik más Functional Form termékre, ahogy a 2, illetve 3 darabos készletekre sem, amelyek tartalmazzák ezt a kanalat.

5. Hogyan lehet a kérdéses tételszámot beazonosítani?

Az adott tétel – 2020. június 20-án gyártott – a csomagolás hátoldalán, a vonalkód felett található tételszám alapján azonosítható be. Ha már eldobta a csomagolást, a kanál hátoldalán talál egy nyomatot. Ha a nyíl a 6-os számra mutat és 2 és 0 számok kerültek nyomtatásra a nyíl két oldalán, akkor a kanál a kérdéses tételből származik.

6. Hol került értékesítésre az adott tétel?

A 200620 tételszámú termékeket Európában, Ausztráliában és Új-Zélandon Fiskars partnereken keresztül, illetve az itt üzemelő weboldalakon. Tájékoztattuk a nagykereskedelmi partnereinket és a fogyasztókat is az esetről.

7. Hány darab terméket érint ez a tételszám?

Az adott tételszám (200620) korlátozott számban, 2020. augusztus és november eleje között került a vevőkhöz.

8. Hol gyártották ezt a tételszámot?

A kérdéses tételeket az egyik kínai beszállítónk gyártotta.

9. Hogyan kaphatom meg a csereterméket a kérdéses tételszámú termék helyett?

Arra kérjük, hogy fáradjon el abba az üzletbe, ahol vásárolta a terméket. Ha ez nem lehetséges, akkor azt tanácsoljuk, hogy keresse fel a legközelebbi boltot, ahol Fiskars Functional Form terméket árulnak.

10. Nincs meg a számlám. Visszavihetem kicserélni?

Igen, természetesen visszaviheti és kicseréljük. Az adott tétel – 2020. június 20-án gyártott – a csomagolás hátoldalán, a vonalkód felett található tételszám alapján azonosítható be. Ha már eldobta a csomagolást, a kanál hátoldalán talál egy nyomatot. Ha a nyíl a 6-os számra mutat és 2 és 0 számok kerültek nyomtatásra a nyíl két oldalán, akkor a kanál a kérdéses tételből származik.

11. Mit tesz a Fiskars azért, hogy a jövőben elkerülje a hasonló eseteket?

Termékeink és szolgáltatásaink magas minőségének biztosítása a legfontosabb prioritás. Folyamatosan arra törekszünk, hogy megfeleljünk ügyfeleink és fogyasztóink elvárásainak a legmagasabb minőségű termékek biztosítása terén, és minden szükséges lépést megteszünk annak érdekében, hogy megfeleljünk ezeknek az igényeknek.
Gyártási folyamatunk során minden részfolyamatnál biztosított a minőségi követelmény betartása. Az új termékeket, a termékekben, illetve folyamatokban történő változtatásokat fejlett minőségtervezési eszközökkel alakítottuk ki, teszteljük, hogy azok meghaladják a fogyasztók legmagasabb elvárásait is. Folyamatosan fejlesztjük termékeinket és folyamatainkat, minőségi ígéreteink és hatékonyságunk támogatása érdekében.

A Fiskars Csoport visszahívja a 2019. december 23-án gyártott Fiskars Functional Form ™ kanalakat szilikon széllel

A Fiskars Csoport beazonosította, hogy a Fiskars Functional Form ™ kanál egy része PAA-t (primer aromás aminokat) tartalmazhat az elfogadható határérték felett. Mivel ez élelmiszerrel érintkező termék, így potenciális egészségügyi kockázatot jelenthet.

Az adott tételt 2019. december 23-án gyártották. A közlemény nem érinti az ettől eltérő időszakban előállított Functional Form ™ kanalakat és a Functional Form termékcsalád bármely más elemét.

A Fiskars azonnal leállította a következő termék szállítását és visszahívását kezdeményezte:
Termékleírás: Fiskars Functional Form ™ kanál szilikon széllel
Termék kód: 1027299
Tételszám: 191223

Az adott tétel a csomagolás hátoldalán, a vonalkód felett található tételszám alapján azonosítható be, vagy a kanál hátoldalán.

Ha már eldobta a csomagolást, a kanál hátoldalán talál egy nyomatot. Ha a nyíl a 12-es számra mutat és 1 és 9-es számok kerültek nyomtatásra a nyíl két oldalán, akkor a kanál a kérdéses tételből származik.

Functional form spoon
Functional form spoon package batch code
Functional Form Spoon Batch code dial

Ha megvásárolta a fent leírt terméket, kérjük, küldje vissza azt az üzletbe, visszatérítjük az árát, vagy kicseréljük egy ugyanolyan termékre, amelyet egy másik időszakban gyártottak.

Elnézést kérünk minden esetleges kellemetlenségért. Folyamatosan arra törekszünk, hogy megfeleljünk ügyfeleink és fogyasztóink elvárásainak a legmagasabb minőségű termékek biztosítása terén, és minden szükséges lépést megteszünk annak érdekében, hogy megfeleljünk ezeknek az igényeknek.

További kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal:

Fiskars Group
Fiskars Polska Sp. z.o.o. Magyarországi Fióktelepe
H-1138 Budapest, Madarász Viktor u. 47-49.
Telefon: +36 1 453 0945;
Fax: +36 1 453 2375
E-mail:fiskars.hungary@fiskars.com
Elérhetőség: munkanapokon 8.30 és 17.00 között