Hogyan locsolja kertjét

Kertjének öntözése nem túl bonyolult. Valójában csak a megfelelő eszközökre, felszerelésekre és néhány jó öntözési tippre van szüksége. Kezdje ezzel az öt könnyen követhető lépéssel és kiváló minőségű rendszereinkkel, amelyek bizonyítottan megállják a helyüket.

Hogyan locsolja kertjét

Kertjének öntözése nem túl bonyolult. Valójában csak a megfelelő eszközökre, felszerelésekre és néhány jó öntözési tippre van szüksége. Kezdje ezzel az öt könnyen követhető lépéssel és kiváló minőségű rendszereinkkel, amelyek bizonyítottan megállják a helyüket.

1. lépés: Milyen nagy a kertje?

Ez az elengedhetetlen kérdés szükséges a jó kezdéshez. A kert mérete határoz meg mindent, az optimális tömlőhossztól kezdve az esőztetőkig, hogy tökéletes kezekben legyen a kertje.

Ha nem 100%-ig biztos a méretben, ne aggódjon, segítő kezet nyújtunk. Csak kattintson az alábbi linkre a Kertméret tájékoztató. Miközben használja, mi is adunk néhány termékjavaslatot.

2. lépés: Milyen felszerelésre van szükségem?

A sokféle lehetőség és a különböző típusú felszerelések között könnyen elveszhet. Mindent figyelembe véve, szüksége lesz néhány locsolótömlőre, öntözőfejre, esőztetőre, csatlakozóra, hosszabbítóra és még időzítőre is.

Hogy kicsit egyszerűbbé tegyük a dolgokat, végül így áll össze az egész:

Tömlőkocsi/tömlődob választásával feladatát még könnyebben megoldhatja, hiszen az mindent tartalmaz, amire szüksége van

Fedezzen fel még többet
Hose reels bilateral content

3. lépés: Milyen egyedi öntözési igénye van?

Valljuk be - hatalmas különbség van a gyep locsolása és az autó mosása között. Minden feladat különböző öntözőfejet, esőztetőt és öntözőrudat igényel. A napi öntözési feladatok többségéhez néhány öntözőfej elegendő.

Egy másik ökölszabály: a kerti szerszámok tisztításához és a kényes növények öntözéséhez szintén különböző öntözési mintákra van szükség.

.

Bevezetés az öntözési mintákba

A helyes öntözési minta kiválasztásával már a kezdetektől sok időt takaríthat meg. Sőt, még vizet is spórol. Itt található egy gyors áttekintés a leggyakoribb öntözési mintákról:

Zuhany

Sokoldalú választás növények, bokrok és virágágyasok öntözéséhez

Finom permet

Tökéletes a fiatal palánták és növények öntözéséhez.

Lapos sugár

Lágy, buborékos áramlás, amely kiválóan alkalmas öntözőkannák és vödrök megtöltésére.

Öblítő

Vízszintes irányú minta öblítésre, autó, motor, terasz vagy egyéb felületek mosására.

Erős sugár

Nagy hatásfokú erős sugár kerti szerszámok és egyéb felületek tisztításához.

Kezdje itt: Öntözőfejek

Először szüksége lesz egy öntözőfejre. Egy öntözőfej különféle öntözési mintákkal rendelkezik, amelyeket az öntözési igényeihez igazíthat. Leegyszerűsítve, az öntözőfej a vizet az öntözési minta szerint szétbontja, megkönnyítve az öntözést. Választhat egyetlen állítható öntözési minta vagy több öntözési minta között is. Íme néhány példa az állítható öntözőfejekre:

Öntözőfejek & öntözőrudak

Szomjas még több öntözési tippre és trükkre? Tudja meg, mely öntözőfejek és öntözőrudak felelnek meg legjobban az Ön egyedi igényeinek.

Olvasson tovább
Öntözőfejek & öntözőrudak

Moduláris rendszer

Moduláris öntözőrendszer, amely az egyes öntözési igényekhez és feladatokhoz igazítható a különböző fejek és a fogantyú egyszerű kombinálásával.

Moduláris rendszer

A gyep öntözése

A fű nem mindig zöldebb a szomszédnál. Csak tudnia kell, hogyan kell öntözni.

A fű öntözésénél a gyep esőztetők a legjobbak. Az Ön számára megfelelő gyep esőztető fajtája főleg a gyep méretétől függ. Íme a különböző gyepméretekhez javasolt esőztető rendszereink:

Nagy hatótávolságú

Extra nagy (500 m2 feletti) kertekhez.

Pulzáló hangjáról és kör alakú öntözési mintájáról ismert ez az esőztető.

Négyszög

Közepes és nagy kertekhez (150-500 m2-ig).

Egyenletes lefedést biztosít téglalap alakú gyepek esetében, különböző hosszúságúra és szélességűre állíthatóak. A legnépszerűbb lehetőség.

Forgó

Kis kertekhez (0-150 m2-ig).

A körbemozgó esőztető örvénylő permetét három forgó kar generálja, puha, esőszerű öntözéssel. A gyerekek körében is népszerű.

Helyhez kötött

Kis kertekhez (0-150 m2-ig).

Az álló esőztető kiválóan alkalmas kertek, illetve kis területek öntözésére. A lefedettség lehet kör vagy téglalap alakú.

Fiskars esőztetők

Esőztetők

Lepje meg gyepét egy újdonsággal, válassza a kiváló minőségű esőztetőink széles körét és tudjon meg többet hogyan locsolja udvarát. 

Fedezzen fel még többet
Esőztetők

4. lépés: Milyen locsolótömlőre van szükségem?

A kerti locsolótömlő kiválasztásakor először a kert méretét kell figyelembe venni. A minőség, a megfelelő tömlőhossz és átmérő egyaránt fontos tényező.

Pro tipp: ha még nem tette meg, próbálja ki Kertméret tájékoztató. Ennek használata során megbizonyosodhat, melyik tömlőhossz ideális az Ön számára.

Ne felejtsük el, hogy a minden szükséges tartozékkal felszerelt, használatra kész tömlőkocsi/tömlődob szettünk mindent tartalmaz, beleértve a locsolótömlőt is. Lásd a tömlőkocsikat/tömlődobokat itt.

Locsolótömlők

Tudjon meg többet a termékkategóriáról és találja meg az Ön öntözési igényeinek leginkább megfelelő locsolótömlőt.

Olvasson tovább
Locsolótömlők

5. lépés: Milyen csatlakozókra van szükségem?

Elérkeztünk a legjobb részhez: miután kiválasztotta az optimális locsolótömlőt, öntözőfejet és esőztetőt, itt az ideje, hogy összekapcsolja a megfelelő pontokat, elemeket.

A csatlakozók tartják össze az öntözőrendszert. Minden csatlakozó különféle tulajdonsággal rendelkezik: egyik leállítja a víz áramlását, amikor leszedik, a másik olyan erős, hogy ellenáll a fagynak vagy akár egy autó súlyának. Tartós, kiváló minőségű csatlakozóink színkóddal vannak ellátva, megkönnyítve a könnyebb tájékozódást.

Itt vannak azok a csatlakozók, amelyekre az öntözési beállítástól függően nagy valószínűséggel szüksége lesz:

Csatlakozók

Ismerje meg a csatlakozókat. Tudjon meg többet kínálatunkról, hogy öntözési rendszerét összehangolja. 

Olvasson tovább
Csatlakozók