Hogyan tisztítsa késeit megfelelően?

A konyhában a kések a leggyakrabban használt eszközök. Az élvezetes és biztonságos főzési élmény érdekében fontos, hogy kedvenc kései tiszták és élesek legyenek. Olvassa el tippjeinket a Fiskars kések helyes tisztításáról és karbantartásáról, illetve kedvenc konyhakései hogyan maradnak hosszabb távon is élesek.

Kések tisztítása

Kézzel való mosás:

A Nordent, a Titanium-ot, a Norr-ot és a Royal-t kézzel kell mosni. A kés megmosása után azonnal öblítse le és szárítsa meg. Ne áztassa a késeket.

Kések tisztítása

Mosogatógépben való mosás:

A többi Fiskars kés mosogatógépben mosható. Ügyeljen azonban arra, hogy ne érintkezzenek más eszközökkel, edényekkel vagy evőeszközökkel, mert az károsíthatja a vágóélet.

Kis mennyiségű rozsda átterjedhet a mosogatógép belsejében található acéltermékekre. Ezt úgy lehet megakadályozni, hogy kinyitja a mosogatógép ajtaját, hogy távozzon a gőz, és mosás után száraz ruhával törölje meg a késeket.

Dishwashing:

Kések tárolása

A legtöbb kés tompává válik, ha egy fiókba rakják, a vágóél megsérül a mozgás és más tárgyakkal való érintkezés miatt. Ez biztonsági problémákat is okozhat, ha éles tárgyakat tárol egy fiókban más tárgyakkal együtt.

A Fiskars kés élességének megőrzése érdekében helyezze őket egy késblokkba vagy egy mágneses fali tartóra.

FEDEZZE FEL A KÉSEKET ÉS A KIEGÉSZÍTŐKET
Kések tárolása

Késélezés

Teljesen normális, ha a kést egyszer-egyszer élezni kell. Elég, ha rendszeres időközönként élezzük őket, vagy egyszerűen csak akkor, ha szükséges.

Az acélból készült Fiskars kések keménysége HRC 52 és HRC 56 közötti, ami ideális minden háztartási használatra. Minél keményebb a kés, annál hosszabb ideig marad éles, de nehezebb élezni. Ezzel szemben a lágyabb pengét könnyebb újraélezni, de gyorsabban tompul.

A jobb vágási teljesítmény mellett az éles és jól karbantartott kés biztonsági kérdés is.

Késélezés

Fiskars Roll-Sharp ™

Helyezze a Roll-Sharp élezőt lapos felületre, és tolja rajta végig a kés pengéjét 15-20 alkalommal. Élezés után mossa meg a kését. A 40 fok körüli élezési szög a legtöbb konyhai kés szögéhez és élezési jellegéhez illik. A Roll-Sharp minden Fiskars késhez használható, a Titanium kivételével.

Fiskars fenőacél / Whetstone ™

Használjon 26 fokos élezési szöget mindkét irányban, és ismételje meg mindkét oldalon. Hosszú, egyenletes mozdulatok ajánlottak. Ideális a titánból készült Titanium késcsaládhoz.

Fiskars Roll-Sharp™ Fiskars Sharpening steel/Whetstone™
Nézze meg az összes

                                                

Fedezze fel a kiváló minőségű Fiskars késeket és kiegészítőket

Nézze meg