Építsen saját rovarhotelt

Sok vadméh nehezen talál menedéket. Lehet, hogy a magányos méhek hatékony beporzók, de nem képesek saját fészkelőalagutakat létrehozni. Mivel az elhalt fatörzsekhez és üreges ágakhoz nehéz hozzájutni, egy méhhotel készítése nagyszerű módja annak, hogy segítő kezet nyújtson a méheknek. Íme néhány kedvenc ötletünk inspirációként. Ha vannak gyermekei, kérje meg őket, hogy csatlakozzanak egy vidám és kreatív délutáni alkotáshoz.

Legyen egyszerű – egy fahasáb kis lyukakkal

Csak egy legalább 10 cm vastag fatömbre van szüksége. 3–10 mm-es fúrófejjel fúrjon lyukakat a fa egyik oldalába. A lyukak legyenek 6–10 cm mélyek, de győződjön meg róla, hogy nem fúrta át a fát. Szerelje fel a fadarabot a falra és üdvözölje első méh vendégeit.

Legyen egyszerű – egy fahasáb kis lyukakkal

Gurulva is lehet - egy köteg bambuszvessző segítségével

Ha bambuszdarabokat talál, vágja le őket megfelelő hosszúságúra, és kösse össze őket. És íme – a szálloda már nyitva is van!

Gurulva is lehet - egy köteg bambuszvessző segítségével

Küldetésünk – egy 5 csillagos beporzó szálloda

Ki ne szeretne egy kis luxust? Építsen ház alakú fakeretet, és töltse ki az egyes helyiségeket bambusz-, fa- és egyéb természetes anyagokkal. Fedje le a bejáratot finom csirkehuzallal (5 cm), hogy távol tartsa a kismadarakat. Itt az ideje bejelentkezni!

Küldetésünk – egy 5 csillagos beporzó szálloda

Hova akassza fel a méhhotelt?

A méhek számára a legjobb fészkelő-feltételek biztosítása érdekében ügyeljen arra, hogy a méhszállót napos helyre tegye, ahol a szálloda védett a széltől és az esőtől. Mi a legjobb benne? Egy szép napon szemmel tarthatja a vendégeket és tanulmányozhatja mozgalmas életüket.

Nézze meg az összes