Jótállási feltételek

A Fiskars 4. generációs fejszéi (2015.08.01-től forgalmazott széria) kiváló anyagokból és fejlett technológia segítségével készülnek. Termékeinket annak érdekében teszteljük, hogy kiválóan működjenek a tervezett tevékenység során és felhasználási környezetben. Néha azonban a legnagyobb elővigyázatosság ellenére is felmerülhetnek hibák a gyártási folyamatban. Társaságunk 25 év Korlátozott Nemzetközi Jótállást vállal a Fiskars 4. generációs fejszék gyártási hibáira annak érdekében, hogy ügyfeleinknek a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk.

Ez a jótállás kizárólag az Európai Unió, Svájc, Norvégia, Ausztrália, Új-Zéland, Oroszország, Ukrajna, Törökország és Kazahsztán területére vonatkozik.

A Jótállás feltételei az alábbiak:
A jótállás csak webes regisztráción (www.fiskars.eu/warranty) keresztül érvényes, a vásárlást követő 30 napon belül.

A jótállás nem érvényes, ha a termékeket nem az eredeti célnak megfelelően használják, továbbá, ha a termékeket üzletszerű gazdasági tevékenység keretében vagy bérbeadási célból veszik igénybe.

A jótállás nem vonatkozik olyan termékekre, amelyeket nem a Fiskars által jóváhagyott módon javítottak, vagy kíséreltek meg javítani.

A jótállás nem vonatkozik az alábbiakból eredő károkra:

 • Hanyagság vagy a termék módosítása
 • Baleset
 • Termék elvesztése
 • Amennyiben a kiskereskedőt/Fiskars-t nem értesítik észszerű időn belül a keletkezett kárról
 • A termék olyan felhasználásból eredően károsodott, amely nem felel meg az eredeti célnak, vagy a terméket nem megfelelően használták
 • Szokásos használatból eredő, természetes kopás
 • Szélsőséges hőmérséklet: hőség, láng, +40 Celsius fok feletti vagy -30 Celsius fok alatti folyamatos hőmérséklet
 • Amennyiben a terméket nem óvják megfelelően, pl. nem tisztítják használat után vagy időjárási viszontagságoknak és közvetlen napfénynek teszik ki
 • Nem megfelelő tisztítószerek vagy anyagok használata, pl. savak vagy oldószerek
 • Időjárási körülmények által okozott károk: pl. rozsdásodás vagy színváltozás
 • A jótállás nem érvényes különösen agresszív vagy korróziót okozó klíma esetén, pl. tengeri vagy ipari körülmények vagy folyamatos érintkezés vízzel, vegyszerekkel, hamuval, cementtel vagy porral.

Amennyiben hibát fedez fel a 4. generációs fejszék anyagában vagy megmunkálásában, kérjük, küldje el a terméket és a jótállási igényét abba az üzletbe, ahol a terméket megvásárolta. A jótállási igényeket írásban kell benyújtani, harminc (30) napon belül azt követően, hogy a hibát felfedezték, vagy azt fel kellett volna fedezni. Az igénynek tartalmaznia kell a tulajdonos nevét, címét és telefonszámát, a vásárlás igazolását és dátumát, a hiba jellegét és az első hibamegállapítás dátumát. A termék normál postai úton is visszaküldhető a vásárlás helyére.

A visszárut a Fiskars saját belátása szerint hagyja jóvá, és jóváhagyás esetén saját belátása szerint javítja a terméket, vagy cseréli hasonló termékre. Amennyiben az adott modellt már nem gyártjuk, a hibás tételt az azzal leginkább megegyező, aktuális modellre cseréljük.

A Fiskars nem felel véletlenszerű, közvetett, különleges vagy következményes károkért, korlátozás nélkül beleértve bármely eszköz károsodását vagy használatvesztést, elmaradt értékesítést vagy nyereséget, vagy a Jótállási kötelezettség teljesítésének elmaradását.

A gyártó által nyújtott Jótállás kiegészíti, és nem befolyásolja a viszonteladó által nyújtott garanciákat, továbbá nem korlátoz vagy helyettesít bármely olyan jogi garanciát, amelyre az Ügyfél a nemzeti törvények értelmében jogosulttá válhat.

A termék cseréje vagy javítása nem hosszabbítja meg az eredeti jótállás időtartamát.

Fiskars Finland Oy Ab
Hämeentie 135 A, PL 130
00561 Helsinki
Finnország